2010-06-02 22:57:11• hírek • Szatmar.ro

Harmadik vereség, reménytelen játék

Románia nem bírt Macedóniával sem, először kapott ki a dél-szláv csapattól.

Szerda este Villachban néhány száz ember előtt Románia labdarúgó válogatottja lejátszotta az ausztriai edzőtáborának első mérkőzését. Miközben több csapat a küszöbön álló világbajnokságra készül az alpesi országban, addig Románia csak egy egyszerű barátságos turnéra érkezett. Hogy miért csak arra, az a Macedónia elleni vereség során kirajzolódott.

A találkozóról sok jót nem lehet elmondani. Hiába játszott Románia szinte az egész meccsen komoly mezőnyfölényben, a gyorsaság és az ötlet hiánya ezt teljesen meddővé tette a szinte csak a védekezéssel foglalkozó macedónok ellen. Ennek ellenére a románok előtt adódott néhány lehetőség, igaz, Niculae és Cocis csak távolról próbálkozhatott. A 28. percben aztán, a játék képének megtagadásaként, Macedónia megszerezte a vezetést: egy szöglet után Chivu lemaradt emberéről, Vance Sikov (fotó) pedig a hálóba bólintott.

A szünet előtt Románia közel állt az egyenlítéshez, ám Cocis távoli lövése a kapufán csattant. A fordulás után, talán a számtalan csere miatt, tovább esett a játék színvonala. A macedónok továbbra is csak a védekezéssel törődtek és a románok nem is nehezítették meg nagyon a dolgukat: néhány középre tartó szabadrúgás és egy el nem ért keresztlabda mellett mindössze egy komoly helyzetet dolgoztak ki, de Bilasco lövése egy kavarodás után centikkel ugyan, de elkerülte a kaput.

Románia ezzel folytatta katasztrofális idei teljesítményét, hisz Izrael (0-2) és Ukrajna (2-3) után ezúttal Macedónia ellen is vereséget szenvedett. Márpedig ezek a csapatok erős jóindulattal sem nevezhetők világverőknek. A macedónok ezzel szemben elégedettek lehetnek, hisz kivédekezték fennállásuk rövid történelmének első győzelmét a román nemzeti tizenegy ellen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: